Mléčný krupicový nákyp
50 min.
Ingredience
- 150gramůCukr krupice
- 1špetkaCitronová kůra
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 130gramůPšeničná krupice
- 0,38litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
841 mg
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Žloutky s polovinou cukru utřeme do pěny, přidáme pevný sníh ušlehaný se zbylým cukrem a přisypeme krupici a citronovou kůru. Vše zlehka promícháme. Těsto rozetřeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané nákypové formy a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
- 2Upečený nákyp nakrájíme na dílky jako dort a zalijeme vroucím mlékem smíchaným s 20g másla a vanilkovým cukrem. Mléko necháme do nákypu vsáknout pod pokličkou.
- 3Nákyp můžeme podávat teplý i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.