Mléčný rosol

25 min.
Ruská federace

Ingredience

    • 2decilitryMléko plnotučné
    • 4kusyCukr kostkový
    • 2lžičkySolamyl
    • 1lžičkaCukr vanilka
    • 100gramůJahody zahradní
    • 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
500 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    1,5 dl mléka přivedeme k varu a přidáme kostkový cukr.
  • 2
    Ve zbylém mléce rozmícháme solamyl a za stálého míchání ho přilijeme do vroucího mléka. Přidáme vanilkový cukr, odstavíme z ohně a necháme prochladnout.
  • 3
    Směs nalijeme do formiček a uložíme v chladu.
  • 4
    Před podáváním ozdobíme rosol čerstvými jahodami a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.