Mléčný rosol
25 min.
Ingredience
- 2decilitryMléko plnotučné
- 4kusyCukr kostkový
- 2lžičkySolamyl
- 1lžičkaCukr vanilka
- 100gramůJahody zahradní
- 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
500 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 11,5 dl mléka přivedeme k varu a přidáme kostkový cukr.
- 2Ve zbylém mléce rozmícháme solamyl a za stálého míchání ho přilijeme do vroucího mléka. Přidáme vanilkový cukr, odstavíme z ohně a necháme prochladnout.
- 3Směs nalijeme do formiček a uložíme v chladu.
- 4Před podáváním ozdobíme rosol čerstvými jahodami a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.