Mleté maso po zahradnicku

100 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůMaso mleté - mix
    • 1000gramůBrambory vařené ve slupce
    • 2kusyCibule
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 400gramůLečo sterilované
    • 150mililitrůSmetana
    • 3kusyVejce slepičí
    • 80gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1lžičkaSůl
    • 1lžíceTuk
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
32 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Na oleji osmahneme nasekanou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme, okořeníme paprikou a osmahneme. Podusíme asi 20 minut.
  • 3
    Připravené brambory smícháme s lečem a podušeným mletým masem. Směs vložíme do tukem vymazané remosky a zapékáme asi 20 minut.
  • 4
    Potom vše zalijeme směsí vajec rozšlehaných ve smetaně a strouhaného sýru. Pečeme ještě 30-40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.