Mleté maso s pikantní zeleninovou směsí
40 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika žlutá
- 10kusůShiitake houby
- 50gramůUcho Jidášovo
- 200gramůBambusové výhonky
- 5kusůCibulka jarní
- 5kusůPepřový list
- 500gramůVepřové maso mleté
- 6lžicOlej rostlinný
- 4lžíceOcet rýžový
- 2lžíceOmáčka rybí
- 4lžíceOmáčka ústřicová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
896 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
43 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
35 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Papriky omyjeme a zbavíme zrníček. Houby šiitake s černými houbami namočíme, vypereme a potom nakrájíme na tenké proužky. Stejně tak papriky nakrájíme na tenké plátky. Očištěnou jarní cibulku také drobně nakrájíme, lístky pepřovníku je nejlepší nakrájet na proužky.
- 2Ve woku rozehřejeme část oleje a mleté maso v něm prudce opečeme. Po opečení maso vidličkou v pánvi rozmačkáme. Polijeme rýžovým octem, rybí omáčkou a odložíme stranou z pánve.
- 3Papriku osmahneme ve zbytku oleje, přidáme bambusové výhonky a pokrájené houby. Krátce osmahneme a přidáme odložené mleté maso. Vše ochutíme ústřicovou omáčkou, ještě promícháme a krátce osmažíme.
- 4Proužky lístků pepřovníku s nakrájenou jarní cibulkou vmícháme do směsi až nakonec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.