Mleté maso s pikantní zeleninovou směsí

40 min.
Čína

Ingredience

    • 2kusyPaprika červená
    • 2kusyPaprika žlutá
    • 10kusůShiitake houby
    • 50gramůUcho Jidášovo
    • 200gramůBambusové výhonky
    • 5kusůCibulka jarní
    • 5kusůPepřový list
    • 500gramůVepřové maso mleté
    • 6lžicOlej rostlinný
    • 4lžíceOcet rýžový
    • 2lžíceOmáčka rybí
    • 4lžíceOmáčka ústřicová
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
896 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
43 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
35 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky omyjeme a zbavíme zrníček. Houby šiitake s černými houbami namočíme, vypereme a potom nakrájíme na tenké proužky. Stejně tak papriky nakrájíme na tenké plátky. Očištěnou jarní cibulku také drobně nakrájíme, lístky pepřovníku je nejlepší nakrájet na proužky.
  • 2
    Ve woku rozehřejeme část oleje a mleté maso v něm prudce opečeme. Po opečení maso vidličkou v pánvi rozmačkáme. Polijeme rýžovým octem, rybí omáčkou a odložíme stranou z pánve.
  • 3
    Papriku osmahneme ve zbytku oleje, přidáme bambusové výhonky a pokrájené houby. Krátce osmahneme a přidáme odložené mleté maso. Vše ochutíme ústřicovou omáčkou, ještě promícháme a krátce osmažíme.
  • 4
    Proužky lístků pepřovníku s nakrájenou jarní cibulkou vmícháme do směsi až nakonec.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.