Mleté maso zapečené s květákem
50 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 500gramůMaso mleté - mix
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceStrouhanka
- 100mililitrůSmetana
- 50mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
37 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme a rozebereme na růžičky.
- 2Na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli a na ní orestujeme mleté maso. Přidáme vejce, strouhanku, smetanu a mléko. Podle chuti směs osolíme a opepříme.
- 3Část masové směsi rozložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Na maso urovnáme růžičky květáku a přikryjeme zbylou masovou smšsí. Zapékáme 15-20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 14. 8. 2015
Mleté maso zapečené s květákem
Dělala jsem více porcí, tak jsem pekla na pekáčku v troubě. Je to moc príma jídlo které chutnalo všem. Mleté maso po orestování jsem nechala chvilku zchladnout. Pokud je mleté maso tučnějčí, přidala bych jen trochu mléka a smetanu vynechala. Tekutiny jsem potřebovala menší množství, než je uvedeno v receptu. Může se přidat taky trošku solamylu, maso lépe drží. Pekla jsem déle, než uvádí recept.