Mleté maso zapečené s květákem

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1litrVoda pitná
    • 500gramůMaso mleté - mix
    • 1kusCibule
    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 2kusyVejce slepičí
    • 3lžíceStrouhanka
    • 100mililitrůSmetana
    • 50mililitrůMléko polotučné
    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 0,5kusKvěták
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
37 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme a rozebereme na růžičky.
  • 2
    Na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli a na ní orestujeme mleté maso. Přidáme vejce, strouhanku, smetanu a mléko. Podle chuti směs osolíme a opepříme.
  • 3
    Část masové směsi rozložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Na maso urovnáme růžičky květáku a přikryjeme zbylou masovou smšsí. Zapékáme 15-20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 14. 8. 2015
Mleté maso zapečené s květákem
Dělala jsem více porcí, tak jsem pekla na pekáčku v troubě. Je to moc príma jídlo které chutnalo všem. Mleté maso po orestování jsem nechala chvilku zchladnout. Pokud je mleté maso tučnějčí, přidala bych jen trochu mléka a smetanu vynechala. Tekutiny jsem potřebovala menší množství, než je uvedeno v receptu. Může se přidat taky trošku solamylu, maso lépe drží. Pekla jsem déle, než uvádí recept.