Mlsný cukrář
95 min.
Ingredience
- 500gramůJahody
- 750mililitrůMléko polotučné
- 200gramůPiškoty
- 1kusVanilkový cukr
- 200gramůCukr moučka
- 5kusůVejce slepičí
- 1lžíceCitronová kůra
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Cukr
558 mg
Vápník
260 mg
Postup přípravy
- 1Omyté jahody bez stopek rozmačkáme vidličkou, smícháme se 120 g cukru a pod poklicí rozdusíme na kaši.
- 2Mléko převaříme, vmícháme vanilkový cukr, citronovou kůru a pod jednom zašleháme vejce. Pak do mléka vmícháme zbylých 80 g moučkového cukru.
- 3Do tukem vymazané zapékací mísy narovnáme vrstvu piškotů, pokryjeme jahodovou kaší a opět narovnáme vrstvu piškotů.
- 4Vše zalijeme ochuceným mlékem a mísu vložíme na 60 minut do středně vyhřáté trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.