Mlsounův sen

40 min.
Bulharsko

Ingredience

    • 1lžíceGriliáš
    • 1litrVoda pitná
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 1lžíceCitrónová šťáva
    • 100gramůVlašské ořechy
    • 500gramůŠvestky
    • 50gramůCukr krystal
    • 250gramůCukr krupice
    • 5kusůVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
64 g
Cukr
61 g
Vápník
57 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté švestky rozpůlíme, zbavíme pecek a pak je ve vodě s krupicovým cukrem krátce povaříme. Půlky švestek vyjmeme a rozdělíme do misek.
  • 2
    Cukrovou vodu dál vaříme, až zmenší svůj objem cca na malý šálek. Krystalový cukr na suché pánvi zahříváme a stále mícháme, až se rozpustí, vmícháme ořechy a vše nalijeme na plochý talíř, potřený olejem.
  • 3
    Po vychladnutí opatrně sloupneme a důkladně roztlučeme v hmoždíři. Cukrovou vodu našleháme v horké vodní lázni se žloutky do pěny, vmícháme citronovou šťávu a roztlučený griliáš.
  • 4
    Touto směsí polijeme švestky v miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.