Mocca koláč
65 min.
Ingredience
- 2lžíceCukr moučkový
- 2lžičkyKáva instantní
- 170gramůČokoláda na vaření
- 30gramůČokoláda hořká
- 140gramůVafle čokoládová
- 350mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
847 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
64 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Čokoládové vafle rozválíme válečkem, vsypeme do mísy s cukrem, zalijeme rozpuštěným máslem, řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a v lednici necháme ztuhnout.
- 3V míse rozpustíme v horké vodě kávu a odstavíme.
- 4Mísu se 150 ml šlehačky dáme do vodní lázně a zahříváme. Přidáme obě čokolády a necháme rozpustit. Mísu dáme do studené vody, opatrně mícháme až do vychladnutí.
- 5Zbylou šlehačku umixujeme a vmícháme rozpuštěnou kávu. Poté přimícháme vychladlou čokoládovou směs a vlijeme na vychlazené těsto z vaflí. Necháme důkladně vychladit. Podáváme ozdobené pusinkami ze šlehačky a kávovými zrny v čokoládě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.