Mocca koláč

65 min.
Evropa

Ingredience

    • 2lžíceCukr moučkový
    • 2lžičkyKáva instantní
    • 170gramůČokoláda na vaření
    • 30gramůČokoláda hořká
    • 140gramůVafle čokoládová
    • 350mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
847 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
64 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládové vafle rozválíme válečkem, vsypeme do mísy s cukrem, zalijeme rozpuštěným máslem, řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a v lednici necháme ztuhnout.
  • 3
    V míse rozpustíme v horké vodě kávu a odstavíme.
  • 4
    Mísu se 150 ml šlehačky dáme do vodní lázně a zahříváme. Přidáme obě čokolády a necháme rozpustit. Mísu dáme do studené vody, opatrně mícháme až do vychladnutí.
  • 5
    Zbylou šlehačku umixujeme a vmícháme rozpuštěnou kávu. Poté přimícháme vychladlou čokoládovou směs a vlijeme na vychlazené těsto z vaflí. Necháme důkladně vychladit. Podáváme ozdobené pusinkami ze šlehačky a kávovými zrny v čokoládě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.