Moka krém s malinami
30 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 4plátkyŽelatina bílá plátky
- 100mililitrůKáva Espresso
- 120gramůCukr krupice
- 1lžičkaMartell cognac
- 500gramůMaliny
- 2kusyMáta
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
47 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
8 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Vejce, studenou kávu, cukr a koňak ušleháme do pěny a za stálého míchání krátce povaříme.
- 2Želatinu namočíme do vody, necháme nabobtnat, vymačkáme ji a rozpustíme v horkém krému. Po vychladnutí krém vložíme do chladničky na 20 minut.
- 3375 ml smetany ušleháme dotuha a vmícháme do krému. Maliny omyjeme a 2/3 rozmixujeme a propasírujeme přes síto.
- 4Vychladlý krém rozdělíme do 4 vysokých skleněných pohárů a doplníme malinovým pyré. Zbylou smetanu ušleháme a pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na dezert kopečky. Ozdobíme zbylými malinami a mátovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.