Moka srdíčka
40 min.
Ingredience
- Náplň
- 150gramůMoka čokoláda
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceRum
- 100gramůMascarpone
- 100gramůCukr moučkový
- Na zdobení
- 300gramůPoleva kávová
- 1hrstPistácie
- Těsto
- 100gramůMarcipánová hmota surová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Marcipán nakrájíme na kousky a se změklým máslem ušleháme na krém. Přisypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a přidáme žloutek. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
- 2Těsto rozválíme mezi dvěma listy fólie nebo pečicího papíru na plát silný asi 6mm. Vykrájíme malá srdíčka o průměru 4cm. Srdíčka urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- 3Moka čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, rumem a mascarpone na krém. Do krému po lžičkách přidáváme rozpuštěnou čokoládu, směs dobře promícháme. Náplň dáme do cukrářského sáčku a necháme vychladnout - krém ztuhne.
- 4Na polovinu srdíček naneseme vždy trochu krému a přiklopíme zbylými srdíčky.
- 5Nakonec naplněná srdíčka ozdobíme rozpuštěnou kávovou polevou a nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.