Mokka cukroví
40 min.
Ingredience
- Na náplň
- 1lžíceKáva turecká
- 500lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 140gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr moučkový
- 0,13litrVoda pitná
- Na polevu
- 0,13decilitrVoda pitná
- 1lžíceKáva turecká
- 180gramůCukr moučkový
- Na těsto
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 180gramůCukr moučkový
- 1lžíceKáva turecká
- 2kusyVejce slepičí
- 220gramůHera
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Příprava náplně: Do kastrůlku vlijeme vodu, ihned vsypeme kávu, mouku, za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí na hustou kaši. Potom ji necháme vychladnout. V misce prošleháme máslo s cukrem a smícháme dohromady s vychladlou kávovou kaši.
- 2Příprava polevy: Do cukru v kastrůlku přilijeme vodu, ihned kávu, přivedeme k varu. Přisypeme cukr a za stálého míchání povaříme do rozpuštění cukru.
- 3Příprava těsta: Mouku prosejeme spolu s kypřícím práškem a cukrem. Přidáme kávu, vejce, a při pokojové teplotě změklý tuk. Vypracujeme těsto, které zabalíme a v lednici necháme 30 minut odpočinout. Rozválíme ho na moukou posypaném vále, na velký, 5 mm silný plát. Z těsta vykrajujeme oválky, pokládáme je na plech, pečeme v předehřáté troubě. Po upečení necháme oválky vychladnout.
- 4Oválky naplníme připravenou náplní, spojíme po dva oválky k sobě. Nakonec přelijeme připravenou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.