Mokka cukroví

40 min.
Evropa

Ingredience

  • Na náplň
    • 1lžíceKáva turecká
    • 500lžicMouka pšeničná hladká T 650
    • 140gramůMáslo čerstvé
    • 180gramůCukr moučkový
    • 0,13litrVoda pitná
  • Na polevu
    • 0,13decilitrVoda pitná
    • 1lžíceKáva turecká
    • 180gramůCukr moučkový
  • Na těsto
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 180gramůCukr moučkový
    • 1lžíceKáva turecká
    • 2kusyVejce slepičí
    • 220gramůHera
Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava náplně: Do kastrůlku vlijeme vodu, ihned vsypeme kávu, mouku, za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí na hustou kaši. Potom ji necháme vychladnout. V misce prošleháme máslo s cukrem a smícháme dohromady s vychladlou kávovou kaši.
  • 2
    Příprava polevy: Do cukru v kastrůlku přilijeme vodu, ihned kávu, přivedeme k varu. Přisypeme cukr a za stálého míchání povaříme do rozpuštění cukru.
  • 3
    Příprava těsta: Mouku prosejeme spolu s kypřícím práškem a cukrem. Přidáme kávu, vejce, a při pokojové teplotě změklý tuk. Vypracujeme těsto, které zabalíme a v lednici necháme 30 minut odpočinout. Rozválíme ho na moukou posypaném vále, na velký, 5 mm silný plát. Z těsta vykrajujeme oválky, pokládáme je na plech, pečeme v předehřáté troubě. Po upečení necháme oválky vychladnout.
  • 4
    Oválky naplníme připravenou náplní, spojíme po dva oválky k sobě. Nakonec přelijeme připravenou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.