Mokka koláč
45 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 170gramůCukr moučkový
- 125mililitrůOlej rostlinný
- 125mililitrůMinerální voda jemně perlivá
- 6lžicRum
- 150gramůMouka polohrubá
- 1lžíceKáva mletá
- 200gramůOřechy lískové
- 2lžíceKakao
- 100gramůPoleva čokoládová
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme vejce se 150 g cukru do pěny. Postupně přiléváme olej, minerálku a rum. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem, mletou kávou a mletými, nasucho opraženými oříšky. Vše zpracujeme na těsto a vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.
- 2Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut.
- 3Po upečení koláč vyklopíme na cukrem poprášenou desku a pečicí papír stáhneme.
- 4Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.