Mokka koláč

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 170gramůCukr moučkový
    • 125mililitrůOlej rostlinný
    • 125mililitrůMinerální voda jemně perlivá
    • 6lžicRum
    • 150gramůMouka polohrubá
    • 1lžíceKáva mletá
    • 200gramůOřechy lískové
    • 2lžíceKakao
    • 100gramůPoleva čokoládová
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme vejce se 150 g cukru do pěny. Postupně přiléváme olej, minerálku a rum. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem, mletou kávou a mletými, nasucho opraženými oříšky. Vše zpracujeme na těsto a vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.
  • 2
    Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut.
  • 3
    Po upečení koláč vyklopíme na cukrem poprášenou desku a pečicí papír stáhneme.
  • 4
    Vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.