Mokrý čokoládový koláč
0 min.
Ingredience
- 180gramůCukr třtinový
- 4kusyVejce slepičí
- 225gramůSušenky Club - máslové
- 240gramůMáslo čerstvé
- 240gramůČokoláda hořká
- 180mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5704 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
393 g
Sacharidy
491 g
Vláknina
21 g
Cukr
291 g
Postup přípravy
- 1Rozmixujeme nebo rozdrtíme sušenky.
- 2Nastrouhanou čokoládu rozehřejeme v hrnci s 60g másla, přidáme sušenky a spojíme dohromady.
- 3Přendáme do formy a upěchujeme na dno. Dáme minimálně
- 4na půl hodiny vychladit.
- 5Rozehřejeme hořkou čokoládu se zbytkem másla a necháme vychladnout. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu a
- 6vychladlou čokoládu. Nalijeme na sušenkový základ dáme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 45 minut.
- 7Podáváme s čokoládovým krémem nebo samostatně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.