Mokrý pes – jablečný pudinkový dezert
34 min.
Ingredience
- 750gramůJablka
- 5decilitrůVoda pitná
- 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
- 150gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 3lžíceHrozinky
- 400gramůPiškoty dětské kulaté
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1kusCukr skořicový
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
79 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
4 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Omytá a oloupaná jablka nastrouháme, dáme je do rendlíku s 2,5 dl vody a rozvaříme je na kaši. V misce ve 2,5 dl vody si rozmícháme 2 vanilkové pudinky se 100-150 g cukru (podle toho, jak jsou sladká jablka) a vanilkovým cukrem. Pudinky vlijeme do rozvařených jablek, necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Jablečnou směs dochutíme citrónovou šťávou. Hrozinky omyjeme a necháme okapat.
- 2Dortovou formu vypláchneme studenou vodou. Nalijeme do ní polovinu jablečné směsi, posypeme hrozinkami. Poklademe na ni ve dvou řadách dětské kulaté piškoty. Přelijeme je zbytkem jablečné směsi, znovu na ni poklademe 2 vrstvy piškotů a formu s jablečným dezertem odložíme do druhého dne do chladničky.
- 3Druhý den dezert vyklopíme a nakrájíme na porce. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, přimícháme do ní lžíci moučkového cukru, každou porci ozdobíme šlehačkou, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 17. 11. 2015
Mokrý pes – jablečný pudinkový dezert
Dělala jsem z dávky na 3 porce (ale vyjde to na cca 5 porcí), použila jsem menší dortovou formu. Na dno jsem dala fólii. Oproti receptu jsem jen použila méně piškotů, mají být ve dvou řadách či vrstvách, ale to jsem měla obavu, aby jich nebylo moc. Raději dávám po jedné vrstvě. A zapomněla jsem na rozinky, nikdy jsem je totiž do podobných dezertů nedávala, ale komu chutnají, tak je dá. Mohly by se zamíchat přímo do jablečné směsi. Za mě palec nahoru a doporučuji vyzkoušet. Místo do formy se můžou z této směsi udělat poháry.🙂