Moldavská jablečná zavařenina
55 min.
Ingredience
- 2kilogramyJablka
- 1,75litryVoda pitná
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1750gramůCukr moučkový
Počet porcí:
50Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme a vcelku pokrájíme na osminky, jádřince i slupku ponecháme.
- 2Nakrájená jablka vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme skořici, přikryjeme poklicí, uvedeme do varu a bez míchání vaříme na mírném ohni. Po 15 minutách varu slijeme odvar do jiné nádoby, kterou zakryjeme cedníkem, do něhož nasypeme vařená jablka a 30 minut necháme odkapat.
- 3Do jablečné šťávy vmícháme cukr, poté ji uvedeme do varu a na velmi mírném ohni vaříme asi 20 minut.
- 4Horkou zavařeninu přelijeme do zavařovacích sklenic a uzavřeme. Zavařenina zhoustne až po ochlazení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.