Moldavská jablečná zavařenina

55 min.
Moldavská republika

Ingredience

    • 2kilogramyJablka
    • 1,75litryVoda pitná
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 1750gramůCukr moučkový
Počet porcí:
50

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
157 kcal
Sacharidy
40 g
Vláknina
771 mg
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme a vcelku pokrájíme na osminky, jádřince i slupku ponecháme.
  • 2
    Nakrájená jablka vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme skořici, přikryjeme poklicí, uvedeme do varu a bez míchání vaříme na mírném ohni. Po 15 minutách varu slijeme odvar do jiné nádoby, kterou zakryjeme cedníkem, do něhož nasypeme vařená jablka a 30 minut necháme odkapat.
  • 3
    Do jablečné šťávy vmícháme cukr, poté ji uvedeme do varu a na velmi mírném ohni vaříme asi 20 minut.
  • 4
    Horkou zavařeninu přelijeme do zavařovacích sklenic a uzavřeme. Zavařenina zhoustne až po ochlazení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.