Moldavské vareňje z ananasového melounu a citronu

45 min.
Moldavská republika

Ingredience

Počet porcí:
50

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
156 kcal
Sacharidy
40 g
Vláknina
188 mg
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nedozrálý ananasový meloun oloupeme, rozpůlíme, vybereme střed se semeny a dužinu rozkrájíme na menší kostky. Menší citrony nakrájíme na tenká kolečka, vybereme jadérka, kolečka přepůlíme a přidáme k melounu. Směs pak posypeme polovinou cukru a dáme na 2 hodiny do chladna.
  • 2
    Zbylý cukr vsypeme do varné nádoby, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, až se zcela rozpustí, horký sirup potom nalijeme na melounové kostky s citronem. Druhý den sirup slijeme, převaříme a opět jím zalijeme ovoce.
  • 3
    Třetí den v sirupu ovoce vaříme tak dlouho až kapka sirupu na talířku uchová tvar a ovoce je v sirupu rovnoměrně rozloženo.
  • 4
    Hotové vareňje necháme vychladnout a naplníme jím sklenice, uzavřeme a uložíme v chladnu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.