Moldavské vareňje z ananasového melounu a citronu
45 min.
Ingredience
- 1kilogramMeloun žlutý
- 400mililitrůVoda pitná
- 2000gramůCukr moučkový
- 2kusyCitrony
Počet porcí:
50Postup přípravy
- 1Nedozrálý ananasový meloun oloupeme, rozpůlíme, vybereme střed se semeny a dužinu rozkrájíme na menší kostky. Menší citrony nakrájíme na tenká kolečka, vybereme jadérka, kolečka přepůlíme a přidáme k melounu. Směs pak posypeme polovinou cukru a dáme na 2 hodiny do chladna.
- 2Zbylý cukr vsypeme do varné nádoby, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, až se zcela rozpustí, horký sirup potom nalijeme na melounové kostky s citronem. Druhý den sirup slijeme, převaříme a opět jím zalijeme ovoce.
- 3Třetí den v sirupu ovoce vaříme tak dlouho až kapka sirupu na talířku uchová tvar a ovoce je v sirupu rovnoměrně rozloženo.
- 4Hotové vareňje necháme vychladnout a naplníme jím sklenice, uzavřeme a uložíme v chladnu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.