Moldavský angreštový sýr
165 min.
Ingredience
- 2kilogramyAngrešt
- 1000gramůCukr moučkový
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Dobře vyzrálý červený angrešt zbavíme stopek a zbytků okvětí, vypereme v několika vodách pak necháme okapat a nasypeme do varné mísy. Troubu předehřejeme na střední stupeň, vložíme mísu s ovocem a pečeme ho úplně doměkka. Potom necháme hmotu trochu vychladnout, propasírujeme ji přes síto, zvážíme a vsypeme do kastrolu.
- 2Odvážíme si cukr v poloviční váze angeštové kaše, k propasírovanému angreštu ho přimícháme a za stálého míchání vaříme alespoň 30 minut. Potom horkou ovocnou kaši přelijeme na plech se zvednutými okraji vyložený pečícím papírem a rozestřeme ve vrstvě 1-1,5 cm silné. Plech vložíme do pootevřené vlahé trouby a sušíme tak dlouho, dokud hmota nedosáhne gumovité konzistence.
- 3Usušený angreštový sýr rozkrájíme na čtverečky a uložíme v suchu.
- 4Používáme ke zdobení pečiva i přímé konzumaci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.