Moldavský angreštový sýr

165 min.
Moldavská republika

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře vyzrálý červený angrešt zbavíme stopek a zbytků okvětí, vypereme v několika vodách pak necháme okapat a nasypeme do varné mísy. Troubu předehřejeme na střední stupeň, vložíme mísu s ovocem a pečeme ho úplně doměkka. Potom necháme hmotu trochu vychladnout, propasírujeme ji přes síto, zvážíme a vsypeme do kastrolu.
  • 2
    Odvážíme si cukr v poloviční váze angeštové kaše, k propasírovanému angreštu ho přimícháme a za stálého míchání vaříme alespoň 30 minut. Potom horkou ovocnou kaši přelijeme na plech se zvednutými okraji vyložený pečícím papírem a rozestřeme ve vrstvě 1-1,5 cm silné. Plech vložíme do pootevřené vlahé trouby a sušíme tak dlouho, dokud hmota nedosáhne gumovité konzistence.
  • 3
    Usušený angreštový sýr rozkrájíme na čtverečky a uložíme v suchu.
  • 4
    Používáme ke zdobení pečiva i přímé konzumaci.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.