Moldavský jablečný nákyp

40 min.
Moldavská republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, polovinu jich nastrouháme, druhou polovinu rozkrájíme na malé kostičky.
  • 2
    Nastrouhaná jablka v míse smícháme se žloutky, šlehačkou, cukrem a skořicí, dobře utřeme, poté přimícháme hladkou mouku, kostičky jablek a lehce vmícháme sníh z bílků.
  • 3
    Máslem vymazanou formu naplníme připravenou směsí a ve středně vyhřáté troubě zapečeme.
  • 4
    Podáváme přelité zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.