Moldavský jablečný nákyp
40 min.
![Moldavská republika](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/2f39ea02dc97eb75ef916d4b623df01bb651924a.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 600gramůJablka
- 100mililitrůŠlehačka
- 1lžičkaSkořice mletá
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 120gramůCukr krupice
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, polovinu jich nastrouháme, druhou polovinu rozkrájíme na malé kostičky.
- 2Nastrouhaná jablka v míse smícháme se žloutky, šlehačkou, cukrem a skořicí, dobře utřeme, poté přimícháme hladkou mouku, kostičky jablek a lehce vmícháme sníh z bílků.
- 3Máslem vymazanou formu naplníme připravenou směsí a ve středně vyhřáté troubě zapečeme.
- 4Podáváme přelité zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.