Morková žemlovka
55 min.
Ingredience
- 120gramůMorek
- 50gramůHrozinky
- 50gramůPomerančová kůra
- 2kusyVejce slepičí
- 8kusůŽemle tuková
- 5decilitrůMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1387 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
67 g
Sacharidy
158 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Rozkrájíme žemle na plátky, rozšleháme mléko s vejcem a 3 lžícemi cukru. Žemle tím polijeme a necháme je chvilku, aby se rovnoměrně nasákly.
- 2Usekáme morek a pomerančovou kůru, smícháme se zbylým cukrem a rozinkami.
- 3Do pečící mísy klademe střídavě vrstvu namočených žemlí a vrstvu morku.
- 4Na závěr zalijeme vše mlékem, které nám ze žemlí zbylo. Zapékáme v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.