Morková žemlovka

55 min.
Česká republika

Ingredience

    • 120gramůMorek
    • 50gramůHrozinky
    • 50gramůPomerančová kůra
    • 2kusyVejce slepičí
    • 8kusůŽemle tuková
    • 5decilitrůMléko polotučné
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1387 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
67 g
Sacharidy
158 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozkrájíme žemle na plátky, rozšleháme mléko s vejcem a 3 lžícemi cukru. Žemle tím polijeme a necháme je chvilku, aby se rovnoměrně nasákly.
  • 2
    Usekáme morek a pomerančovou kůru, smícháme se zbylým cukrem a rozinkami.
  • 3
    Do pečící mísy klademe střídavě vrstvu namočených žemlí a vrstvu morku.
  • 4
    Na závěr zalijeme vše mlékem, které nám ze žemlí zbylo. Zapékáme v předehřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.