Mořské plody v páře
50 min.
Ingredience
- 150gramůGarnát obecný
- 150gramůOlihně
- 250mililitrůMléko kokosové
- 2kusyVejce slepičí
- 125gramůKrabí maso mražené
- 1lžičkaOmáčka rybí
- 5gramůCukr krupice
- 60gramůZelí hlávkové bílé
- 4lžíceBazalka
- 60gramůKari pasta
- Na ozdobu
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 1kusChilli paprička
- 10gramůLimetková kůra
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
468 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Garnáty a oliheň nakrájíme na kousky. Smícháme je s polovinu kokosového mléka. Ke zbylé polovině mléka přidáme kari pastu a rozmícháme. Na závěr přidáme krabí maso, cukr a přidáme rozšlehané vejce a rybí omáčku.
- 2Zelnými listy vyložíme žáruvzdornou misku a dovnitř rozdělíme bazalku. Nalijeme směs s krabím masem a zakryjeme ji alobalem. Do woku nalijeme 5 cm vody a položíme do něj pařák. Vodu přivedeme k varu. Vložíme do něj misku s krabím masem a mořské plody. Vaříme v páře asi 20 minut. Podáváme je ozdobené koriandrem, nakrájenými lístky limety a chilli papričkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.