Mořské plody v zázvorovém vývaru
45 min.
Ingredience
- 6lžicOmáčka rybí
- 2kusyZázvor celý
- 1kusKoriandr čerstvý
- 1kusCuketa
- 1kusPórek
- 1kusLimetka
- 100gramůShiitake houby
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 4kusyGarnát obecný
- 400gramůMakrela - filety
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na mírném ohni povaříme po 10 minut tři litry vody s rybí omáčkou a oloupaným, na menší kousky pokrájeným zázvorem. Vývar prolisujeme přes sítko. Koriandr opláchneme, otrháme z něj lístky.
- 2Mrkev, pórek i cuketu omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky, limetku překrojíme napůl, houby očistíme, pokrájíme na tenká kolečka.
- 3Krevety, garnáty a rybí maso omyjeme, osušíme.
- 4Mořské plody, rybí maso i zeleninu dáme na pánev, podlijeme zázvorovým vývarem a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni cca 5 minut. Pokrm posypeme lístky korandru a pokapeme olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.