Mořský ďas orientální
95 min.
Ingredience
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 750gramůMořský ďas
- 175gramůGarnát obecný
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 175gramůSlanina vepřová
- 225gramůCuketa
- 225gramůMrkev kořen
- 1kusPaprika červená
- 125gramůFazolové lusky zelené
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 3decilitryVývar rybí
- 4lžíceOcet vinný
- 1lžíceCukr moučkový
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 4lžičkyVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z rybího masa sloupneme kůži a blánu. Rozřízneme podél páteře ploutve napůl. Mezi dva kusy pergamenového papíru vložíme jednotlivé porce a rozklepeme je na tloušťku 1 cm. Smícháme garnáty, pokrájené jarní cibulky, ústřicovou omáčku, nakrájenou chilli. Nádivku položíme na půlku každé ploutve a druhou půlkou ji přikryjeme. Na pergamenový papír položíme 5 plátků slaniny a na ně porce ryb. Plátek slaniny přeložíme přes rybu a svrchu dáme další. Převážeme nití. Tyto porce vyrovnáme v jednom patře velkého pařáku.
- 2Přivedeme vodu k varu ve woku a nad hladinu umístíme pařák. Zakryjeme wok pokličkou a v páře vaříme 20 minut.
- 3Pokrájíme cuketu, mrkev, papriku a citronovou kůru s výjimkou zelených fazolek. Zeleninu dáme do druhého patra. Pařák převrátíme, takže ryby budou navrchu. Pod pokličkou vaříme 10 minut.
- 4Do hrnečku dáme rybí vývar, vinný ocet, moučkový cukr, rajčatový protlak, sójovou omáčku, solamyl a trochu studené vody a za častého míchání přivedeme k varu a povaříme 5 minut.
- 5Ryby pokrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.