Mořský ďas orientální

95 min.
Evropa

Ingredience

    • 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
    • 750gramůMořský ďas
    • 175gramůGarnát obecný
    • 4kusyCibulka jarní
    • 1kusChilli paprička
    • 2lžíceOmáčka ústřicová
    • 175gramůSlanina vepřová
    • 225gramůCuketa
    • 225gramůMrkev kořen
    • 1kusPaprika červená
    • 125gramůFazolové lusky zelené
    • 0,5lžičkaCitronová kůra
    • 3decilitryVývar rybí
    • 4lžíceOcet vinný
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 2lžíceProtlak rajčatový
    • 2lžíceOmáčka sojová světlá
    • 4lžičkyVoda pitná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z rybího masa sloupneme kůži a blánu. Rozřízneme podél páteře ploutve napůl. Mezi dva kusy pergamenového papíru vložíme jednotlivé porce a rozklepeme je na tloušťku 1 cm. Smícháme garnáty, pokrájené jarní cibulky, ústřicovou omáčku, nakrájenou chilli. Nádivku položíme na půlku každé ploutve a druhou půlkou ji přikryjeme. Na pergamenový papír položíme 5 plátků slaniny a na ně porce ryb. Plátek slaniny přeložíme přes rybu a svrchu dáme další. Převážeme nití. Tyto porce vyrovnáme v jednom patře velkého pařáku.
  • 2
    Přivedeme vodu k varu ve woku a nad hladinu umístíme pařák. Zakryjeme wok pokličkou a v páře vaříme 20 minut.
  • 3
    Pokrájíme cuketu, mrkev, papriku a citronovou kůru s výjimkou zelených fazolek. Zeleninu dáme do druhého patra. Pařák převrátíme, takže ryby budou navrchu. Pod pokličkou vaříme 10 minut.
  • 4
    Do hrnečku dáme rybí vývar, vinný ocet, moučkový cukr, rajčatový protlak, sójovou omáčku, solamyl a trochu studené vody a za častého míchání přivedeme k varu a povaříme 5 minut.
  • 5
    Ryby pokrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.