Mořský jazyk na bylinkách

32 min.
Evropa

Ingredience

    • 20gramůCibule
    • 600gramůMořský jazyk
    • 60gramůMáslo čerstvé
    • 20mililitrůCitronová šťáva
    • 100mililitrůVíno bílé
    • 50mililitrůVoda pitná
    • 1kusBylinky čerstvé - svazek
    • 80mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
17 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
355 mg
Cukr
572 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z ryby použijeme filety, které nakrájíme na menší kousky.
  • 2
    Pekáček vymažeme máslem, přidáme několik koleček cibule, vložíme kousky ryby, pokapeme citronovou šťávou, zasypeme bylinkami, podlijeme vodou a vínem, zakryjeme pekáček druhým pekáčkem nebo alobalem a dáme zapéct do předehřáté trouby. Pečeme 15 minut.
  • 3
    Rybu vyjmeme z pekáčku, rozdělíme na talíře, do vypečené šťávy vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Omáčkou rybu přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.