Mořský jazyk s bazalkou a limetou
35 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej rostlinný
- 600gramůMořský jazyk
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2kusyLimetka
- 1lžíceOmáčka ústřicová
- 400gramůMrkev kořen
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
754 mg
Postup přípravy
- 1Mořský jazyk omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Necháme ho marinovat asi půl hodiny ve směsi ústřicové a rybí omáčky.
- 2Mrkev očistíme, podélně rozpůlíme a šikmo nakrájíme na jemné plátky. Limety nakrájíme na tenké plátky.
- 3Ve woku rozpálíme olej a mrkev na něm zvolna orestujeme. Přidáme limetu a rybu, promícháme a opékáme cca 2min.
- 4Rozředíme sójovou omáčkou, vmícháme lístky bazalky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.