Moskevské smažené věnečky

30 min.
Ruská federace

Ingredience

    • 250gramůMouka polohrubá
    • 8gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 50gramůCukr krupice
    • 1kusVejce slepičí
    • 1lžíceMáslo čerstvé
    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 200mililitrůZakysaná smetana
    • 100gramůOlej rostlinný
    • 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do polohrubé mouky vsypeme čtvrt sáčku prášku do pečiva, mletou skořici, promícháme a prosijeme. Utřeme cukr s vejcem a máslem, zředíme vlažným mlékem a postupně přidáváme mouku s práškem a skořicí. Těsto důkladně zpracujeme.
  • 2
    Na vále z těsta vyválíme placku o síle 5 mm a tvořítkem z ní vykrájíme kolečka. Menším tvořítkem vykrojíme středy, tím vzniknou věnečky.
  • 3
    Věnečky dozlatova usmažíme na rozpáleném oleji, hotové pocukrujeme a podáváme je teplé se zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.