Moskevské smažené věnečky
30 min.
Ingredience
- 250gramůMouka polohrubá
- 8gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSkořice mletá
- 50gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 100gramůOlej rostlinný
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Do polohrubé mouky vsypeme čtvrt sáčku prášku do pečiva, mletou skořici, promícháme a prosijeme. Utřeme cukr s vejcem a máslem, zředíme vlažným mlékem a postupně přidáváme mouku s práškem a skořicí. Těsto důkladně zpracujeme.
- 2Na vále z těsta vyválíme placku o síle 5 mm a tvořítkem z ní vykrájíme kolečka. Menším tvořítkem vykrojíme středy, tím vzniknou věnečky.
- 3Věnečky dozlatova usmažíme na rozpáleném oleji, hotové pocukrujeme a podáváme je teplé se zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.