Mošt z čerstvých dřínek

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2litryVoda pitná
    • 200gramůCukr krystal
    • 1kilogramKyselina citrónová
    • 1,5kilogramyDřínky
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
46 g
Cukr
33 g
Vápník
10 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé dřínky přebereme, očistíme a omyjeme. Rozmačkáme, přemístíme do kastrolu, zalijeme vodou a zvolna zahřejeme na teplotu 80 °C. Horké ihned vylisujeme, odložíme a necháme stát, dokud se neusadí kal.
  • 2
    Poté přecedíme přes síto, nebo čerstvou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přisypeme cukr a kyselinu citronovou a necháme rozpustit. Mezitím občas promícháme. Mošt rozdělíme do čistých lahví, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
  • 3
    Vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.