Mošt z čerstvých dřínek
50 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 200gramůCukr krystal
- 1kilogramKyselina citrónová
- 1,5kilogramyDřínky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
46 g
Cukr
33 g
Vápník
10 mg
Postup přípravy
- 1Zralé dřínky přebereme, očistíme a omyjeme. Rozmačkáme, přemístíme do kastrolu, zalijeme vodou a zvolna zahřejeme na teplotu 80 °C. Horké ihned vylisujeme, odložíme a necháme stát, dokud se neusadí kal.
- 2Poté přecedíme přes síto, nebo čerstvou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přisypeme cukr a kyselinu citronovou a necháme rozpustit. Mezitím občas promícháme. Mošt rozdělíme do čistých lahví, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
- 3Vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.