Mošt z čerstvých hrušek

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
15 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé hrušky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a jadřince a dužinu rozdrtíme nebo nastrouháme. Ihned vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.
  • 2
    Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přidáme kyselinu citronovou a promícháme.
  • 3
    Šťávu rozdělíme do lahví, zavíčkujeme a urovnáme je na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a suché místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.