Mošt z čerstvých hrušek
80 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyHrušky
- 2gramyKyselina citrónová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
15 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Zralé hrušky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a jadřince a dužinu rozdrtíme nebo nastrouháme. Ihned vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.
- 2Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přidáme kyselinu citronovou a promícháme.
- 3Šťávu rozdělíme do lahví, zavíčkujeme a urovnáme je na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a suché místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.