Mošt z čerstvých jablek
55 min.
Ingredience
- 3kilogramyJablka
- 1,5kilogramyCukr krystal
- 20gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1228 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
319 g
Vláknina
10 g
Cukr
301 g
Postup přípravy
- 1Použijeme kyselá jablka, možno i padaná. Důkladně je omyjeme, odstraníme jadřince a rozdrtíme. Vylisujeme, odložíme a necháme stát do druhého dne, až se usadí kal.
- 2Poté stáčíme čistou šťávu gumovou hadičkou do kastrolu a zvolna zahříváme.
- 3Postupně přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přidáme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Přecedíme přes plátno a rozdělíme do lahví. Důkladně zavíčkujeme a po vychladnutí uchováme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.