Mošt z čerstvých jablek

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1228 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
319 g
Vláknina
10 g
Cukr
301 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme kyselá jablka, možno i padaná. Důkladně je omyjeme, odstraníme jadřince a rozdrtíme. Vylisujeme, odložíme a necháme stát do druhého dne, až se usadí kal.
  • 2
    Poté stáčíme čistou šťávu gumovou hadičkou do kastrolu a zvolna zahříváme.
  • 3
    Postupně přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přidáme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme. Přecedíme přes plátno a rozdělíme do lahví. Důkladně zavíčkujeme a po vychladnutí uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.