Mošt z čerstvých jablek a hrušek

80 min.
Česká republika
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
14 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralá jablka a hrušky omyjeme, odstraníme stopky, jádřince a každý druh zvlášť nastrouháme nebo rozdrtíme. Ihned vylisujeme a šťávy smícháme dohromady. Odložíme a necháme chvíli stát.
  • 2
    Poté přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Rozlijeme do čistých lahví, převážeme dvojitým celofánem a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce.
  • 3
    Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a uchováme v tmavé a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 11. 10. 2015
Mošt z čerstvých jablek a hrušek
Dělávám mošt jak pouze z jablek, tak i s přidáním hrušek, mám zahrádku. Šťávu nechávám stát několik hodin v chladu, aby se usadil kal. Než celofán, to spíš doporučím láhve se šroubovacím uzávěrem. Přiznám se, že s celofánem jsem nezkoušela, tak nevím, jestli je mošt trvanlivý a nekazí se. Každý domácí mošt je fajn a víme, z čeho je dělaný.🙂