Mošt z čerstvých jahod
60 min.
Ingredience
- 2litryJahody zahradní
- 150gramůCukr krystal
- 2gramyKyselina citrónová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Dobře zralé jahody očistíme, rychle propláchneme pod tekoucí vodou a rozmačkáme. Ihned vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.
- 2Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přisypeme cukr a kyselinu citronovou a necháme rozpustit. Rozlijeme do lahví a převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.