Mošt z čerstvých jeřabin

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2litryJeřabiny čerstvé
    • 1litrVoda pitná
    • 300gramůCukr krystal
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
82 g
Cukr
37 g
Vápník
4 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé jeřabiny otrháme, přebereme, důkladně omyjeme a rozmačkáme. Mírně zahřejeme a ihned vylisujeme. Odložíme a necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Zbylé jeřabiny zalijeme stejným množstvím vody, kolik máme šťávy, a ohřejeme. Znovu vylisujeme a necháme odstát.
  • 2
    Čistou šťávu stáčíme do kastrolu, přidáme cukr, smícháme s první šťávou a rozdělíme do lahví. Převážeme dvojitým celofánem a urovnáme je na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 8 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme ve studené a temné místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.