Mošt z čerstvých jeřabin
50 min.
Ingredience
- 2litryJeřabiny čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 300gramůCukr krystal
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
82 g
Cukr
37 g
Vápník
4 mg
Postup přípravy
- 1Zralé jeřabiny otrháme, přebereme, důkladně omyjeme a rozmačkáme. Mírně zahřejeme a ihned vylisujeme. Odložíme a necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Zbylé jeřabiny zalijeme stejným množstvím vody, kolik máme šťávy, a ohřejeme. Znovu vylisujeme a necháme odstát.
- 2Čistou šťávu stáčíme do kastrolu, přidáme cukr, smícháme s první šťávou a rozdělíme do lahví. Převážeme dvojitým celofánem a urovnáme je na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 8 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme ve studené a temné místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.