Mošt z čerstvých malin
60 min.
Ingredience
- 2litryMaliny
- 1litrVoda pitná
- 200gramůCukr krystal
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
16 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Použijeme dobře zralé maliny a přebereme je. Rozmačkáme, nasypeme do kastrolu, zahřejeme a prolisujeme. Necháme několik hodin odstát. Poté přecedíme přes síto nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.
- 2Zbylé maliny zalijeme vodou, zahřejeme, opět prolisujeme a necháme odstát.
- 3Šťávu stočíme, přidáme cukr a promícháme s první malinovou šťávou. Rozdělíme do čistých lahví a převážeme dvojitým celofánem.
- 4Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.