Mošt z čerstvých malin

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
16 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme dobře zralé maliny a přebereme je. Rozmačkáme, nasypeme do kastrolu, zahřejeme a prolisujeme. Necháme několik hodin odstát. Poté přecedíme přes síto nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.
  • 2
    Zbylé maliny zalijeme vodou, zahřejeme, opět prolisujeme a necháme odstát.
  • 3
    Šťávu stočíme, přidáme cukr a promícháme s první malinovou šťávou. Rozdělíme do čistých lahví a převážeme dvojitým celofánem.
  • 4
    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.