Mošt z čerstvých moruší
30 min.
Ingredience
- 2litryMoruše
- 2gramyKyselina citrónová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
86 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Zralé moruše očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a vylisujeme. Necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.
- 2Přisypeme kyselinu citronovou, promícháme a šťávu ihned rozlijeme do sklenic. Převážeme dvojitým celofánem, urovnáme na mrížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 8 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.