Mošt z čerstvých moruší

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 2litryMoruše
    • 2gramyKyselina citrónová
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
86 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé moruše očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a vylisujeme. Necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.
  • 2
    Přisypeme kyselinu citronovou, promícháme a šťávu ihned rozlijeme do sklenic. Převážeme dvojitým celofánem, urovnáme na mrížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 8 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.