Mošt z čerstvých třešní

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Vápník
40 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře zralé třešně přebereme, otrháme stopky, vypeckujeme a rozmačkáme. Vložíme do kastrolu a zvolna zahřejeme na teplotu cca 70 °C. Poté ihned prolisujeme. Necháme několik hodin stát, až se usadí kal.
  • 2
    Přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přidáme kyselinu citronovou, promícháme a mošt rozdělíme do lahví. Uzavřeme nebo převážeme dvojitým celofánem, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
  • 3
    Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.