Mošt z čerstvých trnek

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2kilogramyTrnky
    • 6litrůVoda pitná
    • 250gramůCukr krystal
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
30 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme dobře zralé a mrazem spálené trnky. Propláchneme je vodou a rozmačkáme. Přemístíme do kastrolu, zalijeme vodou a zvolna zahřejeme na teplotu 80°C. Horké ihned vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.
  • 2
    Poté čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou a vmícháme cukr. Odložíme, dokud se nerozpustí, mezitím občas promícháme. Šťávu rozdělíme do lahví a zavíčkujeme, nebo převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.