Mošt ze šípků
60 min.
Ingredience
- 2kilogramyŠípky čerstvé
- 4litryVoda pitná
- 200gramůCukr krystal
- 2gramyKyselina citrónová
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Zralé šípky přebereme, očistíme, propláchmeme a rozmačkáme. Vložíme do kastrolu a zalijeme vodou. Zvolna zahřejeme na teplotu 80 °C, aby pustily šťávu a poté ihned vylisujeme. Necháme stát, dokud se neusadí kal. Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.
- 2Přidáme cukr a kyselinu citronovou. Občas promícháme a necháme rozpustit. Mošt rozdělíme do lahví a převážeme dvojitým celofáne. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.