Moučná helva

25 min.
Turecko

Ingredience

    • 400gramůCukr krupice
    • 50gramůČokoláda mléčná
    • 1000mililitrůMléko polotučné
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1373 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
72 g
Sacharidy
167 g
Vláknina
2 g
Cukr
105 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo necháme rozehřát a osmažíme na něm mouku. Postupně přiléváme mléko svařené s cukrem. Vše vaříme do zhoustnutí.
  • 2
    Poté helvu rozdělíme na mističky a necháme vychladnout.
  • 3
    Servírujeme zdobené šlehačkou a strouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.