Moučník s povidly
45 min.
Ingredience
- 250gramůPovidla švestková
- 3kusyVejce slepičí
- 25gramůCukr krupice
- 120gramůOřechy vlašské
- 25gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůRum
- 100gramůKrupice pšeničná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cukr se žloutky utřeme do pěny, přimícháme povidla, rum, nahrubo posekané ořechy a 80 g krupice. Dobře promícháme a na závěr „zabalíme“ tuhý sníh z bílků.
- 2Moučník vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali zbylou krupicí. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Upečený moučník necháme vychladnout na mřížce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.