Moučník z černého chleba
50 min.
Ingredience
- 400gramůChléb samožitný
- 4lžíceCukr krupice
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůČokoláda na vaření
- Dušená jablka
- 1kilogramJablka
- 0,5decilitrVoda pitná
- 0,5kusCukr skořicový
- 4lžíceCukr krupice
- Na vytření formy a ozdobení dezertu
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 0,5kusCukr skořicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
33 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
5 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Polotvrdý černý chléb nastrouháme na jemném struhadle a v míse ho promícháme s cukrem. V pánvi si rozpustíme máslo a chleba s cukrem osmažíme dohněda a bude mít sušší konzistenci.
- 2Omytá jablka rozkrájíme a vykrojíme jadřince. Poté jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do rendlíku s 0,5 dl vody a dusíme je pod poklicí doměkka přibližně 15 minut. Dochutíme je cukrem, skořicovým cukrem a necháme vyhladnout. Do misky si nastrouháme celou tabulku čokolády na vaření.
- 3Dortovou mísu vytřeme máslem. Chlebovou směs si rozdělíme na 3 díly, dušená jablka si rozdělíme na 2 díly. Na dno navrstvíme 1/3 chleba a posypeme 1-2 lžícemi čokolády. Na ni dáme jablka, která posypeme též 2 lžícemi čokolády. takto ve vrstvách pokračujeme a zakončíme poslední vrstvou chleba. Tu posypeme 4 lžícemi čokolády. Vyšleháme si smetanu na tuhou šlehačku. Dortovou formu otevřeme asi po 1 hodině, povrch moučníku ozdobíme vysokou vrstvou šlehačky, posypeme ji skořicovým cukrem, nakrájíme na porce a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.