Moučník z černého chleba

50 min.
Švédsko

Ingredience

  • Dušená jablka
    • 1kilogramJablka
    • 0,5decilitrVoda pitná
    • 0,5kusCukr skořicový
    • 4lžíceCukr krupice
  • Na vytření formy a ozdobení dezertu
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
33 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
5 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polotvrdý černý chléb nastrouháme na jemném struhadle a v míse ho promícháme s cukrem. V pánvi si rozpustíme máslo a chleba s cukrem osmažíme dohněda a bude mít sušší konzistenci.
  • 2
    Omytá jablka rozkrájíme a vykrojíme jadřince. Poté jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do rendlíku s 0,5 dl vody a dusíme je pod poklicí doměkka přibližně 15 minut. Dochutíme je cukrem, skořicovým cukrem a necháme vyhladnout. Do misky si nastrouháme celou tabulku čokolády na vaření.
  • 3
    Dortovou mísu vytřeme máslem. Chlebovou směs si rozdělíme na 3 díly, dušená jablka si rozdělíme na 2 díly. Na dno navrstvíme 1/3 chleba a posypeme 1-2 lžícemi čokolády. Na ni dáme jablka, která posypeme též 2 lžícemi čokolády. takto ve vrstvách pokračujeme a zakončíme poslední vrstvou chleba. Tu posypeme 4 lžícemi čokolády. Vyšleháme si smetanu na tuhou šlehačku. Dortovou formu otevřeme asi po 1 hodině, povrch moučníku ozdobíme vysokou vrstvou šlehačky, posypeme ji skořicovým cukrem, nakrájíme na porce a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.