Moučník z jablečného těsta s mandlemi

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou. V míse našleháme žloutky s krupicovým a vanilkovým cukrem. Vmícháme jablka a hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto roetřeme do máslem vymazaného a mletými mandlemi vysypaného pekáče. Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 35 minut. Upečený moučník po vychladnutí vyklopíme z pekáče a poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 15. 3. 2016
Moučník z jablečného těsta s mandlemi
Mandle tam byly dobré. Takový svačinový moučník. Obyčejný a snědl se 🙂