Moučník z jablečného těsta s mandlemi
55 min.
Ingredience
- 3kusyJablka
- 50gramůCukr krupice
- 2lžičkyCukr vanilka
- 140gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMandle mleté
- 2lžíceCukr moučkový
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou. V míse našleháme žloutky s krupicovým a vanilkovým cukrem. Vmícháme jablka a hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto roetřeme do máslem vymazaného a mletými mandlemi vysypaného pekáče. Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 35 minut. Upečený moučník po vychladnutí vyklopíme z pekáče a poprášíme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 15. 3. 2016
Moučník z jablečného těsta s mandlemi
Mandle tam byly dobré. Takový svačinový moučník. Obyčejný a snědl se 🙂