Moučník z kakaového těsta a hrušek
40 min.
Ingredience
- 1kilogramKompot hruškový
- 125gramůMouka polohrubá
- 25gramůKakao
- 125gramůCukr krupice
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůCukr vanilka
- 8lžicPoleva čokoládová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
42 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
6 g
Cukr
84 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, kakaa, cukru, změklého másla, kypřícího prášku, sody, vajec a vanilkového cukru vypracujeme vláčné těsto.
- 2Kompotované hrušky scedíme, rozložíme je na dno máslem vymazané formy a na ně pak rovnoměrně rozetřeme připravené těsto.
- 3Moučník pečeme přibližně 30 minut v troubě, předehřáté na 200°C.
- 4Upečený moučník vyjmeme z trouby a necháme 5-10 minut ve formě vychladnout, pak ho nakrájíme na porce a podáváme politý čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.