Mousse s javorovým sirupem
15 min.
Ingredience
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 180mililitrůSirup javorový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 2centilitryRum
- 1lžíceMandle plátky
- 3plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
28 g
Sacharidy
24 g
Cukr
18 g
Vápník
84 mg
Postup přípravy
- 1Želatinu necháme měknout ve 2 lžících vody asi 10 minut. Pak ji vymačkáme. Javorový sirup mírně ohřejeme, želatinu v něm rozpustíme.
- 2Žloutky silně vyšleháme na pěnu. Přimícháme javorový sirup se želatinou a rumem.
- 3Ze smetany vyšleháme šlehačku, opatrně ji přimícháme do krému z javorového sirupu.
- 4Mousse dáme ztuhnout do chladničky. Podáváme zdobené plátky mandlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.