Mousse s javorovým sirupem

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
370 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
28 g
Sacharidy
24 g
Cukr
18 g
Vápník
84 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Želatinu necháme měknout ve 2 lžících vody asi 10 minut. Pak ji vymačkáme. Javorový sirup mírně ohřejeme, želatinu v něm rozpustíme.
  • 2
    Žloutky silně vyšleháme na pěnu. Přimícháme javorový sirup se želatinou a rumem.
  • 3
    Ze smetany vyšleháme šlehačku, opatrně ji přimícháme do krému z javorového sirupu.
  • 4
    Mousse dáme ztuhnout do chladničky. Podáváme zdobené plátky mandlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.