Mousse z bílé čokolády
25 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůČokoláda bílá
- 50gramůCukr krupice
- 1kusMáta
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůPoleva čokoládová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
106 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a odděleně našleháme šlehačku. Čokoládu za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni a vyjmeme. Žloutek rozšleháme na pěnu a smícháme s cukrem a roztavenou čokoládou. Potom opatrně přimícháme nejdřív šlehačku a pak sníh z bílků.
- 2Hotové mousse naplníme do skleněné mísy a přes noc uložíme do chladničky. Podáváme naporcované zmrzlinářskou lžící, rozdělíme na talíře, ozdobíme čokoládovou omáčkou a lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.