Mousse z bílé čokolády

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
22 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
106 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a odděleně našleháme šlehačku. Čokoládu za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni a vyjmeme. Žloutek rozšleháme na pěnu a smícháme s cukrem a roztavenou čokoládou. Potom opatrně přimícháme nejdřív šlehačku a pak sníh z bílků.
  • 2
    Hotové mousse naplníme do skleněné mísy a přes noc uložíme do chladničky. Podáváme naporcované zmrzlinářskou lžící, rozdělíme na talíře, ozdobíme čokoládovou omáčkou a lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.