Mozeček zapečený s bramborami

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 900gramůBrambory vařené ve slupce
    • 300gramůVepřový mozek
    • 40gramůVepřové sádlo škvařené
    • 1kusCibule
    • 1lžičkaKmín mletý
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 30gramůMáslo čerstvé
    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 1lžičkaSůl
    • 3kusyVejce slepičí
    • 50gramůAnglická slanina
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
19 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněný mozeček osolíme a podusíme na sádle a nasekané cibuli.
  • 2
    Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Část brambor urovnáme do sádlem vymazané remosky. Na brambory rozložíme mozeček, okořeníme kmínem, mletou paprikou a přelijeme rozškvařenou slaninou. Přikryjeme zbylými bramborami. Vše zakapeme máslem.
  • 3
    Pokrm pečeme asi 30 minut, potom zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a ještě chvíli dopékáme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.