Mozzarella zapečená v toustu
30 min.
Ingredience
- 30gramůAnčovičky konzervované
- 8lžicMléko polotučné
- 250gramůMozzarella
- 8krajícůChléb toastový
- 40gramůBazalka
- 4lžíceOlej olivový
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
34 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ančovičky vyjmeme z konzervy, přendáme do misky a zalijeme třemi lžícemi mléka, které z nich vytáhne sůl. Mozzarellu osušíme a rozkrájíme na tenké plátky, máslo necháme změknout. V hrníčku vidličkou rozšleháme vejce s pěti lžícemi mléka a špetkou soli. Ančovičky vyjmeme z mléka, osušíme papírovým ubrouskem, pokrájíme nadrobno a utřeme se změklým máslem.
- 2Z toastového chleba odkrojíme kůrky, krajíčky namažeme ančovičkovým máslem a úhlopříčně je rozkrojíme. Na polovinu trojúhelníků položíme plátky Mozzarelly a přikryjeme zbývajícím chlebem. Sendviče vložíme do hlubší mísy, zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a necháme nasáknout. Alespoň jednou je obrátíme, chléb musí vsát všechnu tekutinu.
- 3Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej. Tousty smažíme po částech celkem 5 minut z obou stran. Dáváme pozor, aby se Mozzarella zahřála a roztavila, nesmí se však roztékat po celé pánvi.
- 4Opečené tousty vyjmeme z pánve, necháme okapat na papírovém ubrousku, ozdobíme je lístky bazalky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.