Mozzarellové pizzy s cibulí a paprikou
150 min.
Ingredience
- Pizzy
- 250gramůListové těsto
- 2kusyCibule
- 1kusPaprika červená
- 8kusůRajčata
- 2lžičkyTymián sušený
- 100gramůMozzarella
- Příprava pečení
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: Plechy vyložíme papírem na pečení a troubu připravíme k předehřátí na 200°C. Vál pomoučíme 3 lžícemi hladké mouky.
- 2Pizzy: Listové těsto rozválíme na plát čtvercového tvaru, který necháme 30 minut ztuhnout v lednici, a pak těsto nařežeme
- 3na čtverce o velikosti jedné strany asi 7-8 cm. Nakrájené kusy těsta rozložíme na pečící plechy. Odřezky těsta, které nám vznikly při krájení plátu těsta, připlepíme na vykrájené čtverce těsta tak, že každý čtverec bude mít miskovitý tvar. Tvary vyrobíme tak, že okraje vykrájených čtverců potřeme po obvodu vodou a odřezky válcovitého tvaru ke čtvercům přilepíme. Cibuli a papriku očistíme (z papriky vyřízneme jádřinec) a nakrájíme na tenčí výseče. Nakrájenou zeleninu grilujeme 15 minut na rozpálenm grilu, dokud se paprika nezačne připalovat. Grilovanou papriku zabalíme do plastikového sáčku, a potom z papriky oloupeme slupku a klínky papriky pokrájíme na proužky. Rajčata a mmozzarellu nakrájíme na menší kousky.
- 4Miskovité čtverce těsta vyložíme alobalem a dáme je předpéci do vyhřáté trouby. Po 10 minutách ze čtverců alobal odstraníme a těstové misky pečeme ještě asi 5 minut.
- 5Potom předpečené pizzy naplníme grilovanou zeleninou, mozzarellou
- 6a krájenými rajčaty. Nakonec pizzy posypeme tymiánem a pečeme asi 15 minut, dokud těsto nezezlátne.
- 7Tyto slané koláčky italského typu můžeme servírovat teplé, ale i studené. Jestliže je chceme setrvírovat teplé, předehřejeme servírovací talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.