Mozzarellové pizzy s cibulí a paprikou

150 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pečení: Plechy vyložíme papírem na pečení a troubu připravíme k předehřátí na 200°C. Vál pomoučíme 3 lžícemi hladké mouky.
  • 2
    Pizzy: Listové těsto rozválíme na plát čtvercového tvaru, který necháme 30 minut ztuhnout v lednici, a pak těsto nařežeme
  • 3
    na čtverce o velikosti jedné strany asi 7-8 cm. Nakrájené kusy těsta rozložíme na pečící plechy. Odřezky těsta, které nám vznikly při krájení plátu těsta, připlepíme na vykrájené čtverce těsta tak, že každý čtverec bude mít miskovitý tvar. Tvary vyrobíme tak, že okraje vykrájených čtverců potřeme po obvodu vodou a odřezky válcovitého tvaru ke čtvercům přilepíme. Cibuli a papriku očistíme (z papriky vyřízneme jádřinec) a nakrájíme na tenčí výseče. Nakrájenou zeleninu grilujeme 15 minut na rozpálenm grilu, dokud se paprika nezačne připalovat. Grilovanou papriku zabalíme do plastikového sáčku, a potom z papriky oloupeme slupku a klínky papriky pokrájíme na proužky. Rajčata a mmozzarellu nakrájíme na menší kousky.
  • 4
    Miskovité čtverce těsta vyložíme alobalem a dáme je předpéci do vyhřáté trouby. Po 10 minutách ze čtverců alobal odstraníme a těstové misky pečeme ještě asi 5 minut.
  • 5
    Potom předpečené pizzy naplníme grilovanou zeleninou, mozzarellou
  • 6
    a krájenými rajčaty. Nakonec pizzy posypeme tymiánem a pečeme asi 15 minut, dokud těsto nezezlátne.
  • 7
    Tyto slané koláčky italského typu můžeme servírovat teplé, ale i studené. Jestliže je chceme setrvírovat teplé, předehřejeme servírovací talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.