Mramorová bábovka s hrozinkami

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůMouka polohrubá
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 150gramůMáslo čerstvé
    • 6kusůVejce slepičí
    • 150gramůCukr krupice
    • 1kusCukr vanilka
    • 2lžíceRum
    • 50gramůKakao
    • 50gramůHrozinky
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 1lžičkaCitronová šťáva
    • 2lžíceHera
    • 2lžíceMouka pšeničná hrubá
    • 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
82 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vyšleháme 6 žloutků se 70 g jemného krupicového cukru s vanilkovým cukrem, máslem, citrónovou kůrou a citrónovou šťávou do pěny. Pak postupně za stálého míchání přisypeme 200 g polohrubé mouky smíchané s kypřícím práškem do pečiva a přilijeme rum.
  • 2
    V sítu pod tekoucí vodou promyjeme zlaté hrozinky. Ze 6 bílků vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do těsta. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné zamícháme 2 lžíce kakaa, do druhé hrozinky.
  • 3
    Formu vytřeme 2 lžícemi Hery, vysypeme hrubou moukou a nalijeme střídavě světlé a kakaové těsto.
  • 4
    Formu s těstem vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme při 170 °C přibližně 30-35 minut.
  • 5
    Vychladlou bábovku před podáváním posypeme moučkovým cukrem s vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.