Mramorová bábovka s hrozinkami
45 min.
Ingredience
- 200gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 150gramůMáslo čerstvé
- 6kusůVejce slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 2lžíceRum
- 50gramůKakao
- 50gramůHrozinky
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2lžíceHera
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
82 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vyšleháme 6 žloutků se 70 g jemného krupicového cukru s vanilkovým cukrem, máslem, citrónovou kůrou a citrónovou šťávou do pěny. Pak postupně za stálého míchání přisypeme 200 g polohrubé mouky smíchané s kypřícím práškem do pečiva a přilijeme rum.
- 2V sítu pod tekoucí vodou promyjeme zlaté hrozinky. Ze 6 bílků vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do těsta. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné zamícháme 2 lžíce kakaa, do druhé hrozinky.
- 3Formu vytřeme 2 lžícemi Hery, vysypeme hrubou moukou a nalijeme střídavě světlé a kakaové těsto.
- 4Formu s těstem vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme při 170 °C přibližně 30-35 minut.
- 5Vychladlou bábovku před podáváním posypeme moučkovým cukrem s vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.