Mramorová buchta s tvarohovou náplní pro celiatiky

60 min.
Česká republika

Ingredience

  • Korpus
    • 1kusVejce slepičí
    • 2gramyMouka bezlepková
    • 20gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 2lžíceKakao
    • 5lžicOlej stolní
    • 3lžičkyCukr krystal
    • 200mililitrůMléko polotučné
  • Náplň
  • Na vymazání
    • 2lžíceTuk
    • 2lžíceMouka bezlepková
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
48 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce s cukrem vymícháme doběla. Směs zředíme mlékem a olejem. Přimícháním kakaa, mouky a kypřicího prášku získáme těsto, které vylijeme na tukem vymazaný, moukou vysypaný plech. Na těsto rozetřeme připravenou tvarohovou náplň a pečeme v troubě, vyhřáté na 180 °C
  • 2
    asi 30 minut. Buchtu servírujeme vychladlou, jako moučník.
  • 3
    Náplň: v měkkém tvarohu rozmícháme cukr moučkový, vanilkový, jedno celé vejce a nakrájené jahody.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.