Mramorová zmrzlina
30 min.
Ingredience
- Krém
- 200gramůCukr krupice
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSirup Golden
- 120gramůČokoláda hořká
- 200gramůCukr krupice
- 1lžičkaTresť vanilková
- 4kusyVejce slepičí
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
36 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
1 g
Cukr
56 g
Postup přípravy
- 1Žloutky dobře utřeme, bílky vyšleháme na tuhý sníh. Do sněhu vmícháme cukr, podle uvážení i vanilkovou tresť, sníh spojíme se žloutky a tuhou šlehačkou. Vložíme do mrazáku.
- 2Zatímco směs tuhne, připravíme si krém: do hrnce dáme cukr, smetanu, máslo, sirup, čokoládu, vše přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme 5 minut, občas promícháme. Odstavíme, přimícháme tresť, za občasného míchání necháme směs vychladnout.
- 3Lžící nebo nožem vmícháme rychle krouživými pohyby krém do zmrzliny, abychom vytvořili mramorový vzor. Nádobu se zmrzlinou dáme přes noc do mrazáku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.