Mramorová zmrzlina

30 min.

Ingredience

  • Krém
    • 200gramůCukr krupice
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 30gramůMáslo čerstvé
    • 1lžíceSirup Golden
    • 120gramůČokoláda hořká
    • 200gramůCukr krupice
    • 1lžičkaTresť vanilková
    • 4kusyVejce slepičí
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
36 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
1 g
Cukr
56 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky dobře utřeme, bílky vyšleháme na tuhý sníh. Do sněhu vmícháme cukr, podle uvážení i vanilkovou tresť, sníh spojíme se žloutky a tuhou šlehačkou. Vložíme do mrazáku.
  • 2
    Zatímco směs tuhne, připravíme si krém: do hrnce dáme cukr, smetanu, máslo, sirup, čokoládu, vše přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme 5 minut, občas promícháme. Odstavíme, přimícháme tresť, za občasného míchání necháme směs vychladnout.
  • 3
    Lžící nebo nožem vmícháme rychle krouživými pohyby krém do zmrzliny, abychom vytvořili mramorový vzor. Nádobu se zmrzlinou dáme přes noc do mrazáku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.