Mramorovaná bábovka
55 min.
Ingredience
- 200gramůCukr krupice
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 5lžicKakao - prášek
- 6kusůVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Žloutky utřeme s cukrem do pěny, za stálého míchání pomalu přiléváme olej. Přidáme 6 lžic studené vody, pak přidáme mouku.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh a přidáme do těsta. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo krupicí. Do formy nalijeme dvě třetiny těsta. Poslední třetinu smícháme s kakaem a rozdělíme na světlé těsto. Vidličkou spirálovitě pohybujeme tak, aby se vytvořilo mramorování.
- 3Bábovku pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 40 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a vyklopíme na mřížku. Posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.