Mramorovaná bábovka

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůCukr krupice
    • 150mililitrůOlej rostlinný
    • 5lžicKakao - prášek
    • 6kusůVejce slepičí
    • 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky utřeme s cukrem do pěny, za stálého míchání pomalu přiléváme olej. Přidáme 6 lžic studené vody, pak přidáme mouku.
  • 2
    Z bílků ušleháme pevný sníh a přidáme do těsta. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo krupicí. Do formy nalijeme dvě třetiny těsta. Poslední třetinu smícháme s kakaem a rozdělíme na světlé těsto. Vidličkou spirálovitě pohybujeme tak, aby se vytvořilo mramorování.
  • 3
    Bábovku pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 40 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a vyklopíme na mřížku. Posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.